• fejlec2

Tel: 06-1-269-37-68
email: nixyhair@gmail.com

Fátrai Szalon
1054 Budapest, Alkotmány u. 18.

Esküvői frizura, esküvő smink tippek


Hogyan lesz tökéletes egy esküvői frizura


A tökéletes menyasszonyi frizurához elengedhetetlen a megfelelően karbantartott hajalap. Ezért érdemes már akár hónapokkal az esküvő időpontja előtt kiválasztani a fodrászt akivel majd el szeretnéd készíttetni alkalmi frizurádat a nagy napon. Jó ha ugyanaz a fodrász tartja karban a hajadat az esküvő előtti időszakban mint akire az esküvői frizurát bízod, mert akkor van időtök megismerni egymást, a fodrászod is megismerheti a hajadat, hogy milyen a struktúrája, mennyire tartja meg az elkészített formákat és a színt is a választott frizurához tudja szabni. Például egy pár jól elhelyezett melír a frizurában igencsak ki tudja emelni a frizura vonalait.
A szépen ápolt hajon és a különböző hajszínek játékán kívül szintén sokat számít egy jól megválasztott kiegészítő, dísz használata. Egy-egy dísz nagyon sokat emelhet a menyasszonyi frizurán. Ez készülhet akár a csokor élővirágaiból is vagy választhatunk a menyasszonyi ruha díszeihez illően, virágokat, gyöngyökből vagy kövekből készült díszeket. Ezeket be tudjátok szerezni akármelyik bizsus boltban, de nálam is válogathattok számos szép kiegészítő közül.


Hogyan válassz esküvői frizurát


A menyasszonyi frizura választásakor igen sok szempontot érdemes figyelembe venni, hogy valóban egyéniségedhez, alkalomhoz és arcvonásaidhoz illő frizurát viselj a nagy napon.
Ha kiválasztasz egy esküvői frizurát fontos hogy ne csak a hajad hosszúságát vedd figyelembe, mert ugyanolyan lényeges a frizura készítésénél a hajad mennyisége és még az is hogy mennyire vastag vagy vékonyszálú a haj. Ezenkívül figyelembe kell venni az arc és fejformádat is, ha valakinek hosszúkás az arca nem előnyös ha a frizura magasra van emelve a fejtetőn vagy ha éppen kerekebb az arc formája, akkor nem jó ha két oldalra helyezzük a frizura tömegét. Nagy hangsúlyt kell fordítani arra is, hogy az esküvői frizura stílusa illeszkedjen a menyasszonyi ruha stílusához is. Nagyon nem szép ha pl.egy klasszikus ruhához egy neopunk frizurát készítenek. Egy a ruhához stílusában nem illő menyasszonyi frizura nagyon leronthatja az összképet.
Még egy fontos szempontot kiemelnék és ez pedig a kényelmi szempont, amit sokszor elfelejtenek a menyasszonyok a lázas készülődés során, pedig nagyon sokat számít, hogy a frizura amit választasz az ne csak akkor legyen szép mikor elkészül, mert abban kell bevonulnod sok ember előtt a templomba, felhúznod a gyűrűt a párod ujjára és végigmulatnod egy egész éjszakát. És ezalatt az idő alatt viselned kell a kiválasztott frizurát és annak tartania kell! Nem mindegy az sem hogy milyen évszakban van az esküvő időpontja. Mivel a legtöbb esküvőt késő tavasszal vagy nyáron tartják, így valószínűleg meleg lesz, de ha ez még mind nem lenne elég, izgulni fogsz és mozgásban leszel egész nap, így sokkal könnyebben izzadhatsz meg. Nagy divatját éljük a kiengedett, hullámosra besütött menyasszonyi frizuráknak, de ezeket sokkal hamarabb tönkre tehetik az előbb említett tényezők, főleg ha valakinek vékonyszálú egyenes haja van, azt még a legerősebb hajlakk sem tudja megvédeni attól, hogy kilógja magát vagy leizzadja az ember a nyakrésznél. Tény hogy a feltűzött frizurák a legtartósabbak, képesek egy végigmulatott éjszaka után még másnap is hibátlanul kinézni.
És az utolsó tippem a választáshoz: „ A kevesebb néha több! ” – Tudom, hogy ilyenkor mindenki a legjobbat szeretné kihozni a nagy napból és a legszebb szeretne lenni, de ne akarj mindent egyszerre a hajadba zsúfolni, mert szerintem az esküvői frizurának az a lényege hogy kiemelje a szépségedet és nem pedig az hogy elvonja a figyelmet Rólad. Egy egyszerű, de szépen kialakított frizura egy jól megválasztott kiegészítővel sokkal többet mond, mint egy túlbonyolított, mindenfélével telepakolt giccsfrizura.
Pár szó a próbafrizuráról


A próba frizura vagy smink készítése az esküvő előtt nem kötelező, egy jó fodrász ugyanúgy meg tudja csinálni a megbeszélt frizurát próba nélkül is. Inkább azoknak a menyasszonyoknak ajánlom a próba lehetőségét, akik bizonytalanok hogy milyen hajat vagy sminket válasszanak a nagy napra, illetve nem jártak még a kiválasztott fodrásznál és nem ismerik egymást. Ha van rá mód és lehetőség akkor a próbát ne hónapokkal az esküvő időpontja előtt tartsátok, mert bár én is minden próba sminket és frizurát lefotózok, de főleg esküvői szezonban képtelenség megjegyezni hónapokra hogy kinek milyen frizurát készítettél és pláne annak a lépéseit hogyan csináltad meg. (Elárulok egy titkot is, egy fodrász sem tud kétszer teljesen ugyanolyan frizurát megcsinálni)
Hogy néz ki egy próba nálam:
Először is, én nem szeretek az aznap mosott hajjal dolgozni, mert sokkal nehezebb mivel száll és csúszik. Ezért arra kérlek hogy minimum 24 órával a találkozó előtt mosd meg a hajad, így feleslegesen nem kell kifizetned a hajmosás költségeit sem.
Első találkozásnál természetesen az egyeztetéssel kezdünk. Ilyenkor mond el nyugodtan az elképzeléseidet, hogy mit szeretsz vagy mit nem, hogy szereted hordani a hajad, hogy milyen frizurák tetszenek vagy állnak közel hozzád. De ha nincs elképzelésed azt is nyugodtan mondhatod. Segítség lehet az is ha képet hozol magaddal azokról a frizurákról amik tetszenek, így én is könnyebben látom milyen stílus áll hozzád közel és egyértelműbb is mintha kézzel lábbal magyaráznánk .Azután úgyis el fogom mondani, hogy én mit ajánlok. Hogy a Te hajadból mennyire megvalósítható amit szeretnél vagy mit kellene rajta változtatni a tökéletes eredmény eléréséhez.
A próba alkalmával ugyanúgy formázom a hajad mint élesben, csak nem használok annyi fixáló terméket,hogy utána szét tudjuk bontani és egy más formát megnézni, illetve sokan nem szeretnének a frizurában hazamenni, hogy a leendő férj meg ne lássa.
Ha rövidebb hajad van, akkor se bánkódj egy kis kreatívitással és kiegészítők használatával nagyon szép frizurákat lehet kialakítani.
Nem kell magaddal hoznod a feltűzéshez szükséges csatokat, ezeket én adom és az ár részét képezik.
Viszont jó ha magaddal hozol képeket a kiválasztott frizuráról, a ruhádról, a fátyolról. Amennyiben van rá lehetőség jó ha a fátyolt el is tudod hozni, hogy belepróbáljuk a hajadba.


Tippek az esküvői smink kiválasztásához


Mikor elvégeztem a sminkes képzést az volt vele a célom, hogy egy plusz szolgáltatást tudjak nyújtani vele a vendégeimnek. Mivel elég sok alkalmi és esküvői frizurát készítek, úgy gondoltam segítség a vendégeknek, menyasszonyoknak, ha nem kell több helyre szaladgálniuk az esemény napján és nem kell több személlyel egyeztetniük időpontot, így időt spórolhatnak. Ezenkívül így biztosan illeni fog egymáshoz stílusában a frizura és a smink is.A menyasszonyi smink színeinek kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy milyen típusba tartozik a menyasszony, azaz hogy milyen a bőrének, hajának és szemének a színe. Fontos itt is hogy olyan színeket használjunk amelyekkel ki lehet emelni az egyén szépségét, nem az a cél hogy eltereljük róla a figyelmet egy oda nem illő vagy kihívó színnel. Ezen kívül a harmónia érdekében bele lehet illeszteni az esküvői smink színeibe a menyasszonyi csokor vagy éppen az esküvő díszleteinek vezető színét is.
Amit jó ha szem előtt tartasz, hogy még ha a mindennapokban nem is szoktad magad sminkelni, akkor nagy valószínűséggel a próbán elkészült smink először erősnek fog tűnni. DE! egy fehér menyasszonyi ruhával már egész másként fog mutatni. Ezenkívül az esemény nagy részében a vendégek nem 2cm távolságról fognak látni, ahogy Te nézed magad a tükörben a próba végén. Ráadásul a fotókon és a videón is sokkal halványabbnak fog tűnni az akkor még erősnek látszó smink. Egy normál nappali smink gyakorlatilag nem is látszana a fotókon. És ezeket a képeket fogod nézegetni ugyebár az unokáiddal is.
A smink készítéséhez professzionális anyagokkal dolgozom. A sminkeléshez használt ecseteket minden használat előtt fertőtlenítem. És minden elkészített sminket lefixálok sminkfixálóval, ugyanúgy ahogy a frizurát hajlakkal, hogy a nagy napon végig tartós maradjon.


És végül még pár dolog


Ezeket a sorokat az én tapasztalataim és gondolataim, illetve a hozzám intézett kérdéseitek alapján szedtem össze, remélem segítségetekre voltam és tudtam Nektek pár hasznos tippet adni a készülődéshez. Ha bármilyen kérdés merülne még fel bennetek nyugodtan keressetek meg, telefonon vagy e-mail-en is szívesen válaszolok. Nyugodtan küldhettek képeket is elektronikus úton a megbeszélt találkozó előtt. De kérlek értsétek meg, hogy nem tudom megmondani kinek milyen frizura állna jól úgy hogy még sosem találkoztunk, sőt még ha képet küldötök sem fogok tudni válaszolni, mert ehhez látnom kell az arcotokat, hajatokat élőben.


Alap esküvői csomag
Esküvői frizura egy próbafrizura elkészítésével 25 000 Ft
Esküvői smink egy próbával 17 000 Ft


Mindenkinek jó készülődést kívánok!