• Fodrászat Budapest
  • Hajegyenesítés
  • Hajfestés Budapest
  • Alkalmi frizura Budapest

Tel: 06-1-269-37-68
email: nixyhair@gmail.com

Fátrai Szalon
1054 Budapest, Alkotmány u. 18.

Roncsolt, sérült haj

on hétfő, 21 máj. 2012. Posted in Hajápolásról

Az egészséges hajnak nagy a teherbírása és az ellenálló képessége. A sérült haj fénytelen, rugalmatlan, felhasadozottak a végei.

Tapintása száraz, sprőd, nedves állapotban nyúlékony. Nehéz fésülni, könnyen gubancolódik. Hajszárításnál lassabban szárad.

Hajunk sérülését több tényező befolyásolhatja:

A nap UV sugarai száríthatják és kivilágosíthatják a hajat. Az UV sugárzással szembeni védelem kiemelten fontos, ha festett hajról beszélünk, ilyenkor olyan termékekkel tudjuk védeni hajszínünket, amelyek UV szűrőket tartalmaznak, védik a hajszínt és tartóssá teszik azt.

A haj napi igénybevétele is károsító hatással lehet a hajra: hajszárítás, sütő- és lapvasalás, uszodák vizében található vegyi anyagok, tengervíz...

Roncsolt sérült haj


A hajszárítók vagy sütő- és lapvasak lecsökkentik a haj nedvességtartalmát, ezért ne használjuk őket túl forrón. Különösen figyelve a lapvasalásra, amit ajánlott max. 180 fokon alkalmazni, mivel a hajunk olvadáspontja 200 fok. Hőhatásokkal járó hajformázás használata esetén jó ha használunk a hajunkra olyan termékeket, amelyek hőállóak és védik hajunkat az általuk kibocsájtott hővel szemben.

Ugyancsak befolyásolhatják a hajszerkezetet a vegyi kezelések. A tartós hullámosítás, kiegyenesítés, szőkítés. Ezért fontos hogy a kezelések után olyan hajápoló termékeket használjunk, amelyek lezárják és védik a kutikulát. Egyes hajápoló termékek képesek regenerálni a vegyileg károsodott haj belső szerkezetét és nedvességgel látni el azt.

Fontos szerepe van az ápolás során használt anyagok ph értékének is. A ph érték skála a víz alapú folyadékokban mért hidrogén mennyiségét mutatja. A skála 0-14-ig terjed, ahol a 7-es érték a semleges, 0-7-ig savas és 7-14-ig lúgos kémhatást mutat.

Az egészséges haj ph értéke 4.5-5.5 közötti, ezzel szemben a sérült haj ph értéke 7-es vagy a feletti. Ilyenkor a kutikula nyitott és nem védi a haj belső szerkezetét. Emiatt fontos hogy az ápoló anyagok savas ph értékűek legyenek, ezzel lezárják a kutikulát és egyensúlyba állítsák a ph értéket.

Bonacure Repair Rescue - Schwarzkopf Professional