• Fodrászat Budapest
  • Hajegyenesítés
  • Hajfestés Budapest
  • Alkalmi frizura Budapest

Tel: 06-1-269-37-68
email: nixyhair@gmail.com

Fátrai Szalon
1054 Budapest, Alkotmány u. 18.

Korpásodás

on kedd, 29 máj. 2012. Posted in Hajápolásról

A bőrünk legkülső rétege a szaruréteg, amely teljesen zárt, elszarusodott sejtjeivel a hámzáró rétegét alkotja. Általában 15-20 sejtrétegből áll.
A legfelső sejtréteg finom, nem látható keratin lemezek alakjában válik le. Ezzel szemben a fejen képződő korpa megnövekedett sejtképződésre és rendellenes szarusodásra vezethető vissza. A látható korpa megnövekedett sejtképződésre és rendellenes szarusodásra vezethető vissza. A látható korpa megjelenéséhez kb. 500-1000 sejt összetapadása szükséges.


Általában a mikroorganizmusok bomlástermékei izgatják a sejteket, amely megnövekedett sejtképződést eredményezhet. A fejbőr természetes védekező rendszere általában képes arra, hogy megvédje önmagát a baktériumok, gombák és mikroorganizmusok ellen, amelyek a korpát okozhatják. Leggyakrabban a korpa fő okozója a Pityrosprum ovale élesztőgomba.

A bőr védekezőképességét lecsökkenthetik a különböző környezeti és mechanikai hatások, mint pl.: helytelen táplálkozás, az immunrendszer meggyengülése, a stressz, a túlhajszolt életmód, a dohányzás és az alkoholfogyasztás. Ezen kívül legyengíthetik az örökletes belső hatások is, mint pl: férfiaknál a férfi nemi hormonok, amelyek hatással vannak a fejbőr faggyúmirigyeire.

A korpásodás elleni hajápoló termékekben lévő anyagok csökkenthetik a sejtosztódást és gomba- és baktériumölő képességgel rendelkeznek, pl: cink-pirition, kén, szalicilsav.

Bonacure dandruff control - Schwarzkopf Professional