• Fodrászat Budapest
  • Hajegyenesítés
  • Hajfestés Budapest
  • Alkalmi frizura Budapest

Tel: 06-1-269-37-68
email: nixyhair@gmail.com

Fátrai Szalon
1054 Budapest, Alkotmány u. 18.
A hajunk szerepe

A haj fontos szerepet tölt be az emberiség történetében. Védi a koponyát a fizikai hatásoktól, óvja fejünket a hidegtől, védi a fejbőrt a napsugárzás káros hatásaival szemben.

Sok legenda fűződik hozzá: A bibliai Sámson ereje is hosszú hajában rejlett. A keresztényeknél a haj lenyírása az alázatot tükrözte,ezért borotválták le a szerzetesek kör alakban fejbúbjukat.

A mai kor emberének inkább esztétikai, társadalmi-szociális és lélektani szereppel bír. Meghatározó szerepe van megjelenésünkben. Utalhat személyiségünkre vagy akár a kor adott divatirányzatára.

Hajápolásról

A haj felépítése

on hétfő, 21 máj. 2012. Posted in Hajápolásról

A haj felépítése

Ezt a részt bevezető résznek szánom, mely segíthet abban, hogy az egyes hajproblémák kialakulásának oka és kezelésének technikája könnyebben érthetővé váljon.

Korpásodás

on kedd, 29 máj. 2012. Posted in Hajápolásról

Korpásodás
A bőrünk legkülső rétege a szaruréteg, amely teljesen zárt, elszarusodott sejtjeivel a hámzáró rétegét alkotja. Általában 15-20 sejtrétegből áll.

Hajhullás

on kedd, 29 máj. 2012. Posted in Hajápolásról

Hajhullás
A haj fejlődése még a méhen belüli élet korai szakaszában elkezdődik és csak pubertás korban alakul ki a végleges szőrzet. Egy embernek átlagosan kb. 100 000 hajszála van.

Roncsolt, sérült haj

on hétfő, 21 máj. 2012. Posted in Hajápolásról

Roncsolt, sérült haj

Az egészséges hajnak nagy a teherbírása és az ellenálló képessége. A sérült haj fénytelen, rugalmatlan, felhasadozottak a végei.